Yeni Araba Alanlar İçin 10 Temel Araç Bakımı İpuçları

Yeni Araba Alanlar İçin 10 Temel Araç Bakımı İpuçları

Yeni bir araba satın almanın temel faydalarından biri, eski model araçlara kıyasla daha az sıklıkta bakım ve daha az büyük onarımdır. Ancak bu yeni araba kokusu, sahiplerine düzenli bakım kontrollerini veya servisi atlamak için bir bahane mi veriyor?

Araba sevenler için yeni bir araç almak heyecan vericidir. İnsanlar ya ebeveynlerinden geçen aile arabalarını kullanırlar ya da kendileri için yeni bir araba alırlar. Her iki durumda da, herhangi bir performans kesintisi olmadan çalışmaya devam etmesini beklerseniz, bir arabanın bakımı çok önemli hale gelir. Bir arabanın sorunsuz çalışması için düzenli bakım yapılması gerekir.

Yeni araba alanlar için temel araç bakım ipuçlarının faydalı olacağı yer burasıdır. Bu, araç sahibinin bir sürüş sırasında arabasının performansını engelleyebilecek herhangi bir sorunun farkında olmasını ve bunları çözmesini sağlar.

Bir arabanın anatomisini bilen profesyoneller veya kişiler, dört tekerlekli araçlarına daha iyi bakabilirler. Ancak herkesin bir arabanın bakımı hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenmeye vakti olmayabilir. Önemli detaylar için okumaya devam edin:

 

Genel Araç Bakım İpuçları:

Aracınızın bakımının doğru şekilde nasıl yapılacağını öğrenmek güvenli sürüşü destekleyebilir ve muhtemelen aracın ömrünü uzatabilir.

Araç bakımının temelleri hakkında bilgi edinmek isteyenler için, yeni başlayanlar için aşağıdaki araç bakım ipuçlarına bir göz atmanızı öneririz. Bu araç bakımı ipuçlarını uygulamak, cebinizde büyük bir delik açmadan aracınızın bakımını yapmanıza yardımcı olacaktır.

 

1) Kullanım Kılavuzuna Bakın:

Araç bakım ipuçlarını takip etmeden önce size çok yardımcı olacak ilk ve en önemli kılavuz kullanım kılavuzudur. Burada arabanız hakkında parça bazında bilgiler bulacaksınız. Bu kılavuzun basılı kopyasını bulamazsanız, çevrimiçi olabilir ve üreticinizin web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Kullanım kılavuzunda güvenlik, çocuk güvenliği, anahtarlar ve uzaktan kumanda, teknik özellikler, yakıt ve yakıt ikmali, sürüş yardımı, araba bakımı vb. Ve çok daha fazlası gibi şeyler bulmanız olasıdır.

Arabanızla ilgili ayrıntıları öğrenmek istiyorsanız, aracınızın kullanım kılavuzuna özenle yaklaşın. Örneğin patlak bir lastiği değiştirmek, kilitli bir kapının kilidini açmak ve hatta bir bebek koltuğu takmak gibi karşılaştığınız birçok sorunun kullanım kılavuzuna başvurarak çözülebileceğini öğrenince şaşıracaksınız.

 

2) Lastik Basıncını Kontrol Edin:

Araba lastikleri, arabanızı hareket halinde tutan bileşenlerden biridir. Uzun süre yanlış lastik basıncı, ömürlerini kısaltabilir. Erken aşınma ve yıpranmaya ve hatta lastik patlamalarına neden olabilir. Bu nedenle, lastiklerde önerilen miktarda hava bulunması önemlidir.

Günümüzde lastik basıncını kendiniz kontrol etmek için basit, ucuz cihazlar kullanabilirsiniz. Bunları, lastiğin dışına yapışmış çatlaklar veya nesneler için görsel kontrollere ek olarak kullanın.

 

3) Yağı ve Yağ Filtresini Değiştirin:

Arabanız, çok sayıda küçük ve büyük parça içeren karmaşık bir makineden başka bir şey değildir. Araba hareket edebilen bir makine olduğu için, çok sayıda hareketli parçanın da işin içinde olduğu aşikârdır. Bir araba, yağlayıcı olmadan sorunsuz çalışamaz, bu parçaların düzgün çalışmasını sağlamak için mevcuttur. Burası yağ ve yağ filtrelerinin devreye girdiği yerdir.

Yağ, hareketli parçaları yağlar ve sürtünme nedeniyle oluşan ısıyı emer. Öte yandan, bir yağ filtresi yağı temiz tutar ve kirlenmeden korur. Arabanızın yağ ve yağ filtresini şu şekilde değiştirebilirsiniz:

  • Kullanım kılavuzuna bakın ve aracınızın yağ boşaltma tapasını bulun ve eski yağı çıkarın.

  • Ardından, kullanım kılavuzunda gösterildiği gibi yağ tapasını değiştirin ve ardından yağ filtresini çıkarın.

  • Yeni yağ filtresini takmadan önce taze yağ yardımı ile yağlamanız gerekmektedir.

  • Şimdi yeni yağ dökmeye devam edin.

  • Yalnızca gerekli miktarda ve aracınızın tipine uygun yağ doldurduğunuzdan emin olun.

  • Kapağı yerleştirin ve motora güç verin. Bu, sızıntıları belirlemenize yardımcı olacaktır.

  • Sızıntı olmaması durumunda motoru kapatın ve birkaç dakika bekleyin.

  • Şimdi bir seviye çubuğu yardımıyla yağ seviyesini kontrol edin.

  • Gerekirse daha fazla yağ ekleyin.

Uzun süreli kullanımdan sonra, toz ve diğer kirleticiler birikerek hareketli parçaların performansını engelleyebileceğinden, yağ ve yağ filtrelerinin değiştirilmesi gerekir. Buradaki iyi haber, yeni başlayanların bile bir arabanın yağ ve yağ filtresini başarıyla değiştirebilmesidir.

 

4) Motoru Temiz Tutun:

Motor, arabanızın kalbidir ve ona bakmanız gerekir.

İçini temiz tutmak için çok şey yapabilseniz de (Örneğin, temiz yakıt kullanarak), zaman zaman dışarıdan da temizlemelisiniz. Bir endişe alanını belirlemek açısından önemlidir.

Örneğin sızıntılar. Yüzeyde bulunan toz ve kalıntılarla birlikte sızıntılar motora zarar verebilir. Bu nedenle, herhangi bir pisliği silmek için basit motor temizleyicileri kullanın.

 

5) Arızalı Buji Arayın:

Arabanız yalnızca buji çalışır durumda olduğunda ateşlenecektir. İyi haber şu ki, bujinin arızalı olup olmadığını veya sizi yakın zamanda bir yere koyup koymayacağını kolayca yargılayabilirsiniz. Bu nedenle, bu noktayı temel araç bakım kontrol listenize eklemeyi unutmayın.

Arızalı bir bujiyi belirlemenize yardımcı olacak birkaç örnek:

  • Arabanızı çalıştırmayla ilgili sorunlar: Arızalı bir bujiniz olduğunda, kendinizi arabayı çalıştırmak için mücadele ederken bulacaksınız. Motora gerçekten güç vermeden önce anahtarı kontakta birkaç kez çevirmeniz gerekecektir.

  • Kilometreye dalın: Her şey yolunda gittiğinde bile aracın kilometresinin düştüğünü fark edeceksiniz. Bu, bujiyi değiştirmeyi düşünmeniz gereken zamandır.

  • Artan gürültü ve titreşimler: Bu muhtemelen arabanız rölantideyken meydana gelir.

Düzensiz hızlanma: Arızalı bir bujiniz varsa, hızlanmada bir düşüş fark edeceksiniz.

 

6) İç Mekânları Temiz Tutun:

İki günde bir araba yıkamaya para harcamanıza gerek yoktur. İç mekânı tozsuz tutmak için basit bir elektrikli süpürge kullanmak da yardımcı olabilir.

Günümüzde birçok yaratıcı temizlik ürünü piyasada mevcuttur.

Örneğin, havalandırma delikleri, vites çubuğunun tabanı veya direksiyon simidinin altındaki alanı temizlemek için bir kokulu balçık damlası kullanabilirsiniz.

 

7) Pil Bakımını Yapın:

Bir araç aküsünün temellerini, kullanım kılavuzunun ve gerekirse internetin yardımıyla öğrenin. Araç akünüzün nerede bulunduğunun farkında olmalısınız. Daha sonra, pilin bağlantısını nasıl güvenli bir şekilde keseceğinizi ve gerektiğinde terminal kontaklarını nasıl temizleyeceğinizi anlamanız gerekir. Önce akünün eksi kutbunu ayırmayı unutmayın. Bu, elektrik beslemesini etkin bir şekilde kesecek ve kaza olasılığını azaltacaktır.

Şimdi, piller üzerinde kullanımı güvenli bir fırça yardımıyla kontakları temizleyin ve yeniden bağlayın. Bu sefer önce pozitif olanı bağlayın. Pili arada bir temizlemek, ömrünü uzatmanıza yardımcı olacaktır.

 

8) Fren Hidroliğini Kontrol Edin:

Bir arabanın fren sistemi karmaşık bir mekanizmadır.

Bir fren sıvısı, bu sistemin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Fren hidroliğinin bozulmamasını ve yeterli miktarda bulunmasını sağlayabilirsiniz.

Fren sisteminde bulunan sıvının seviyesini kontrol edin (kullanım kılavuzu burada yardımcı olacaktır). Ayrıca sıvının rengini de kontrol edin. Karanlıksa, fren sıvısını değiştirmeniz gerekir.

 

9) Yakıt Ekonomisini Koruyun:

Bir arabayı düzenli olarak muhafaza etmenin, iyi kilometre yapmanıza yardımcı olacağı açık bir sırdır. Yakıt ekonomisini korumak cepte de daha hafiftir. Yakıt ve kilometre açısından istenen sonucu elde etmenize yardımcı olacak birkaç genel araç bakım ipucu.

  • Ortalama hızı koruyun: Sürekli hız dalgalanmaları ve ani sürüş, arabanızın kilometresine büyük bir zarar verir. Uzun vadede de arabanızın motorunun ömrünü kısaltır. Bu, arabanızın düzgün çalışmamasına, normalden daha fazla bir garaja gitmesine ve bu şekilde devam etmesine neden olacaktır. Bunun yerine, ortalama hızı 40 ila 60 km / s arasında tutmaya çalışın.

  • Arabanıza ağır yükler yüklemeyin: Ağır nesneleri taşımak için arabanızı çok sık kullanmayın. Unutmayın, ağırlık ne kadar fazla, kilometre o kadar az. Bu nedenle, günlük olarak ağır nesneleri taşımanızı gerektiren bir işletmeniz varsa, o zaman amaca uygun bir araç satın almayı düşünün. Aksi takdirde, arabanızın kilometresi büyük olasılıkla tehlikeye girecektir.

 

10) Kabin Hava Filtresini Değiştirin:

Aracın klima sistemi son zamanlarda işarete uygun görünüyorsa, kabinin hava filtresini değiştirmeniz gerekebilir. Bu, arabanızın içindeki havanın temiz akışını ve uygun şekilde soğutulmasını sağlayacaktır.

Kabin hava filtresini değiştirmeye yönelik kesin adımlar için kullanıcı kılavuzuna bakın veya güvenilir bir tamirci ile iletişime geçin. Genellikle torpido gözünün altında bulunur ve kolayca erişilebilir.

 

Güvenilir Bir Araç Sigorta Şirketi Seçin:

Araba sigortası satın almak, sizi kazalar veya doğal nedenlerden kaynaklanan hasar gibi olası durumlara karşı mali olarak koruyacaktır. Trafik sigortasını zorunlu olarak yaptırmanız gerekir ve en ucuz trafik sigortasını tercih edebilirsiniz. Fakat konu kasko sigortası olduğunda daha özenli yaklaşmanız ve değerlendirme yapmanız gerekir.

Güvenilir bir sigorta şirketi seçmek için birkaç ipucu:

 

1) İyi İncelemelere ve Derecelendirmelere Sahip Bir Sigortacı Seçin:

Günümüzde, bir sigortacının güvenilirliğini bilmek için ağızdan ağza sözlere güvenmek zorunda değilsiniz. İnternete girip belirli bir sigorta şirketinin derecelendirmelerini ve incelemelerini kontrol edebilirsiniz.

Online fiyat alabilir ve sigorta uzmanlarından da alacağınız destek sonucunda en doğru araç kasko sigortasını seçebilirsiniz.

 

2) Uygun Teminat Sunan Bir Sigortacı Arayın:

Araç sigortası poliçenizin kapsamı, talepler söz konusu olduğunda önemlidir. Sigortacınız, yalnızca poliçe belgenizde belirli bir durum kapsanması durumunda yardım sağlayabilir.

Ana teminatların yanı sıra size sunulacak birçok ek teminat olacaktır. Bu durumda ince elemeli, sık dokumalısınız. Sadece ihtiyaç duyabileceğiniz teminatları seçmeye özen gösterin. Ekleyeceğiniz bilinçsiz ve fazlalık teminatlar primlerinizi yükseltebilir.

Kapsamlı bilgi almak isterseniz: Araç Sigortası Tekliflerini Karşılaştırın

 

3) Hizmet Kalitesi:

Potansiyel sigorta şirketinizi, web sitelerini ve poliçe özelliklerini inceleyerek kolayca yargılayabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı anlamaya mı meraklılar yoksa sadece rastgele bir poliçe mi satın almanızı mı istiyorlar?

Satış uzmanları, sigorta şirketinin neler sunduğunun tam olarak farkında mı? Veya bir poliçe satın almadan önce sorularınız tamamen çözüldü mü? Bu basit sorular, uygun bir araba sigorta şirketi seçmenize yardımcı olabilir.

Arabanızın bir kaza geçirdiğini ve hem arabanıza hem de yoldaki diğer araçlara çok fazla zarar verdiğini düşünün. Bu durumda hızlı hareket edecek ve durumu devralacak bir sigorta şirketine ihtiyacınız var. Güvenilir bir sigortacı, bir tazminat talebini daha hızlı ve adil bir şekilde çözecektir.

En doğru kasko fiyatı için hemen başvuru formunu doldurun.

YETKİLİ ACENTELİKLERİMİZ

  0(553)942-2961