2024 yılı Aktüerlik Sınav tarihleri belli oldu

 

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 2024 Yılı Aktüerlik Sınavları ilanı yayınladı. Bu kapsamda, aktüerlik birinci ve ikinci seviye sınavları, Ankara ve İstanbul’da, üçüncü ve dördüncü seviye sınavları ise sadece İstanbul’da belirtilen tarihlerde yapılacak. 

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) 2024 Yılı Aktüerlik Sınavları ilanı yayınladı. 15 Ağustos 2007 tarihli ve 26614 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Ocak 2008 tarihinde yürürlüğe giren Aktüerler Yönetmeliğine göre, birinci, ikinci ve üçüncü seviye sınavlarının bir takvim yılında en az bir kez açılması gerekiyor. Bu kapsamda, aktüerlik birinci ve ikinci seviye sınavları, Ankara ve İstanbul’da, üçüncü ve dördüncü seviye sınavları ise sadece İstanbul’da belirtilen tarihlerde yapılacak.

Birinci, İkinci ve Üçüncü Seviye Sınavlarına, yurt içinde veya yurt dışında bir yüksek öğretim kurumuna lisans derecesi almak üzere devam edenler veya bu yüksek öğretim kurumlarından mezun olarak lisans derecesi almış olanlar başvurabilecek. Sınav sonuçlarının geçerli olabilmesi için yurt dışında öğrenim görenlerden, Yüksek Öğretim Kurumu’ndan alınacak denklik belgesi talep edilecek. Dördüncü Seviye Sınavlarına ise uluslararası kabul görmüş sınavlar veya usullerle aktüer unvanını alanlar başvurabilecek.  

Sınavlar hakkında daha ayrıntılı bilgiye www.seddk.gov.tr üzerinden ulaşılabilir. 

Türkiye Sigorta Birliği (www.tsb.org.tr), Aktüerler Derneği (www.aktuerlerdernegi.org) ve Sigortacılık Eğitim Merkezi (www.segem.org.tr) internet sayfalarında yayımlanan “2024 Yılı Aktüerlik Sınavları Başvuru ve Uygulama Kılavuzu” ve “2024 Yılı Aktüerlik Sınavları Kapsamı” adlı dokümanlardan edinilebilir.

 

YETKİLİ ACENTELİKLERİMİZ

  0(507)354-5329