Doğum Teminatlı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

 

Doğum Teminatlı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Bireylerde hamilelik dönemi, başlangıcından sona ermesine kadar özenle planlanması ve çok dikkat edilmesi gereken zaman dilimlerinden bir tanesidir. Doğum ve hamilelik ile ilgili özel hastanelerden hizmet almak isteyen bireyler, doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneğinden sıkça yararlanmaktadır. O halde doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası nedir, neden önemlidir? Hadi gelin hep birlikte bu konuları yakından inceleyelim.

Doğum Teminatlı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Hamilelik dönemi boyunca günlerinin çoğunun hastanede geçeceğini düşünen çiftler, doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası temin ederek masraflarını minimuma indirmeyi planlar. Doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası, hamilelik ve doğum dönemini kapsama altına alarak bu süre zarfında oluşan masrafları karşılar.

Doğum teminatı yaptırmak isteyen çiftlerin dikkat etmesi gereken durumlardan bir tanesi de tamamlayıcı sağlık sigortası doğum bekleme süresi noktasıdır. Bu süre sigorta şirketlerince birbirinden farklı olarak belirlenirken, anlaşma yapmadan önce sigorta şirketinin belirlediği bekleme süresini öğrenmek büyük avantaj sağlar. Bunun nedeni, doğum teminatını satın almadan önce hamilelik planını bu süre zarfına göre planlamak gerekebilir, çünkü bazı sigorta şirketlerince hamilelik döneminde doğum talimatı yaptırılabilirken, bazılarında böyle bir seçenek etkin değildir.

 

Doğum Teminatlı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neden Önemlidir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, ülkemizde SGK tarafından desteklenen bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Böylelikle özel sağlık sigortaları ile karşılaştırıldığında tamamlayıcı sağlık sigortasının yıllık prim ücretleri daha düşüktür. Prim ücretlerinin düşük olması ve birçok tam teşekküllü özel hastane ile anlaşmasının bulunması, bu sigorta türünün ne kadar önemli bir konu olduğunu ortaya koyar.

Hamilelik dönemi öncesi evli çiftleri düşündüren birçok konu mevcuttur. Bunlardan birisi de hamilelik dönemi boyunca sık sık hastanede bulunma konusudur. Bu durumda çiftleri tedirgin eden bir nokta da çıkacak olan masraflardır. Aniden ortaya çıkabilecek ve beklenmedik olan ekstra masraflar da, bu noktanın diğer bir boyutudur.

Doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası, yalnızca doğumu ve hamilelik sürecini kapsayan ve teminat altına alan bir teminat türüdür. Hamilelik dönemi ve sonrasında bebeğinizin sağlığı için tüm endişelerinizi ortadan kaldıracak olan doğum teminatı da, bu noktada korkularınızı yenmenizi sağlar.

 

Doğum Teminatlı Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Aşağıda yer alan maddeler, tamamlayıcı sağlık sigortanıza doğum teminatını ekletmeden önce dikkate almanız gereken hususlardan meydana gelmektedir. Dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

  • Doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası, sadece sigortanızı yaptırmış olduğunuz sigorta firmanızın anlaşmalı olduğu hastanelerde geçerli sayılacaktır. Eğer sigorta firmanızın anlaşmalı olmadığı hastanelerden hizmet alır iseniz, oluşan masrafları kendiniz karşılamak zorunda kalırsınız.
  • Doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası, normal ve sezeryan doğumu teminat altına almaktadır. Sigortanızın tam kapsamı SGK tarafınca belirleneceği için seçeceğiniz anestezi türü büyük ölçüde önem taşır. Yapılacak normal doğum esnasında epidural anestezi masrafı karşılanabilirken, sezeryan doğumlarda aynı anestezi türü masrafı karşılanmıyor olabilir. Bu konu sizin için önemli bir durum ise, mutlaka sigortanızı yaptırmadan önce sigorta firmanıza bu konuyu danışın.
  • Doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası, yatarak tedavilerde sınırsız olurken, masrafların tümünü karşılamaktadır. Ancak hamilelik dönemi boyunca yararlanacağınız doğum teminatı, ayakta tedavi teminatı alınması şartı ile verilmektedir. Bu nedenle tetkikler ve muayene, sigorta firmasının belirlediği durumlar ile sınırlıdır.

 

Doğum Teminatlı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası aşağıda verilmiş olan durumları kapsamaktadır:

  • 30 gün hastanede kalış öncesi ve 60 gün sonrası hastanede kalış masrafları,
  • Hemşirelik, oda kirası, anestezist ücretleri ve doktor ücretleri ile ilgili hastanede kalış giderleri,
  • Yeni doğmuş bir bebeğin tıbbi tedavisi ile ilgili masraflar,
  • Günlük bakım tedavisi,
  • Yeni doğan bebekler için aşı giderleri,
  • Sigortalıya gidiş geliş için ambulans masrafları.

 

Doğum Teminatlı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Dışında Kalan Durumlar Nelerdir?

Her yıl düzenlenen doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası, bazı durumlarda ortaya çıkan masrafları karşılamayabilir. Teminat dışı kalan durumlar aşağıda verilmiştir:

  • Düşük durumunun araştırılması,
  • Hamilelik öncesi araştırılan tetkikler,
  • Kısırlık tanı koyulması ve tedavisi,
  • Doğum kontrol ilaçları,
  • Talebe bağlı yapılan kürtaj durumu,
  • Cinsiyet değiştirme durumları,
  • Kök hücre klonlanması,
  • Cinsel işlev bozuklukları,
  • Rahim içi aracı takılması gibi durumlar, doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı dışında kabul edilir.

 

Doğum Teminatlı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Ne Kadardır?

Doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası doğumdan ne kadar süre önce yapılmalı konusu oldukça önemlidir. Sigorta şirketleri doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası için bekleme süresi uygulamaktadır.

 

Belirli bir zaman zarfı boyunca hamile kalmama şartı, doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası için geçerlidir. Poliçe başlangıç tarihinden itibaren sigorta şirketinin belirlemiş olduğu sürede hamilelik durumunun oluşmaması dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir.

 

 

YETKİLİ ACENTELİKLERİMİZ

  0(553)942-2961