Daha güvenli evler için kritik öneriler

Ceza İnfaz Kurumu’nun 2020 yılında yayımladığı rapora göre Türkiye’de işlenen suçların yüzde 15,2’sini hırsızlık vakaları oluşturuyor. Artan hırsızlık vakalarının yanı sıra siber saldırılar, yangın, su baskını ve gaz sıkışması gibi birçok faktör ev güvenliğini tehdit ediyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, daha güvenli evler için kolayca uygulanabilecek önerileri sıraladı.

 

 

Güvenlik açıklarını kapatın

Evlerde bulunan güvenlik zafiyetleri hırsızlara davetiye çıkarabiliyor. Bu noktada evlerin pencere, balkon, tuvalet camı ve giriş noktaları gibi önemli bölümlerinde yer alan güvenlik açıkları mutlaka tespit etmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır.

Alarm ve kamera sistemlerinden yararlanın

Hırsızlık vakalarına yönelik caydırıcı özelliği bulunan kamera ve alarm sistemleri ev güvenliği için oldukça önemli iki unsur olarak karşımıza çıkıyor. Eğer alarm veya kamera sistemi mevcutsa, evden çıkılmadan önce bu sistemlerinin aktif olup olmadıklarının kontrolü yapılmalı ve bu kontrol alışkanlık haline getirilmelidir.

Sensörlere önem verin

Akıllı ev teknolojilerinin gelişimi ile sensör sistemleri büyük önem kazandı. Evlerde yaşanabilecek yangın, su baskını veya gaz sıkışması gibi sorunlar karşısında sensör sistemlerinden yararlanmak mümkün. Sensör sistemleri, akıllı cihazlar üzerinden kolayca kontrol edilebilme, evde olunmayan zaman dilimlerinde evin güvenliğini kolayca sağlama olanağı sunuyor.

Değerli eşyaları evde bulundurmayın

Olası hırsızlık vakalarına karşın maddi ve manevi zararı hafifletmek için altın, gümüş, elmas ve para gibi fiziki değerli eşyalar evlerde bulundurulmamalıdır. Değerli eşyaları anlaşmalı bankalarda güvende tutmak mümkündür.

Siber güvenliği de artırın

Hırsızlık vakaları çoğu zaman fiziki olarak gerçekleşse de dijitalleşme ile birlikte siber saldırılar sonucunda yaşanan hırsızlık olayları da artış gösteriyor. Bu noktada özellikle güçlü bir Wi-Fi şifresi oluşturarak ortak ağ kullanımını engellemeli ve diğer akıllı cihazlar ile ilgili gerekli güvenlik önlemleri alınmalıdır.

Yedek anahtara dikkat!

Hırsızlar geleneksel yöntemlere aşina oldukları için ev sahiplerinin sosyal davranışlarını ve yedek anahtarın bulunduğu bölgeleri kolaylıkla analiz edebilir. Bu noktada yedek anahtarı posta kutusu, paspas altı veya ayakkabı dolabı gibi klasik bölgelere saklamak yerine, evin kontrolünü de sağlayabilecek bir tanıdığa bırakmak iyi bir seçenektir.

 

YETKİLİ ACENTELİKLERİMİZ

  0(553)942-2961