2021 Trend Duvar Boya Renkleri – İç Mekan Stilleri
Evin havasını en çok değiştiren dekoratif öğelerden biri olan duvar boyası renkleri, doğru seçimler yapıldığı takdirde odaların bambaşka bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. 2021 yılı ile birlikte tüm dünya genelinde farklı trendlerin etkisiyle değişim gösteren duvar boya renkleri, yeni tonların daha özgür sergilendiği ve yaşam tarzının temelde yer aldığı bir tarz üzerinden belirleniyor. İnsanların ev halleri, talepleri, tüketim türleri ve birçok renk seçiminden ilham alarak hazırlanan 2021 duvar boyası renk seçenekleri, herkesin zevkine hitap edecek kadar zengin bir içeriğe sahip.
2021 Trend Duvar Boya Renkleri Neler?
Evler çalışma alanları ya da mağazalarda, dekorasyon düzenlemeleri yaparken ilk atılacak adım, genellikle alana uyum sağlayacak duvar rengini belirlemek olacaktır. Dekorasyon işlemlerinde mobilya ya da aksesuarlar tek başına yeterli olmayabilir. Bu noktada doğru renk seçimi ile odanın havası baştan yaratılabilir, mobilyalar öne çıkarılabilir ya da yeni bir stil oluşturulabilir.
Boya teknolojisinin gelişmesi ve içeriğinin zenginleşmesi ile birlikte odaların havasını değiştirmek için hayatımıza giren ve 2021’de duvar boyası trendlerinden biri olarak karşımıza çıkan metalik renk duvar boyalarının yanında, dünyanın en ünlü renk kataloğu olan Pantone’nin bu yıl için belirlediği renkler olan “Ultimate Gri” ve “Canlı Sarı” renkleri de gözde seçenekler arasındadır. 2021 yılında en trend duvar boya renkleri hakkında tüm detayları ise yazımızın devamında bulabilirsiniz.
1- Merlot
Merlot, koyu tonu ve derinliği ile ortamı kusursuz hale getiren bir renktir. Zıt ve krem ya da bej gibi soft renklerle birleştiğinde güzelliği daha da ortaya çıkan bu rengi, çalışma odalarında ya da salonlarda kullanabilirsiniz.
2- Yanık Portakal
Yanık portakal rengi, aynı renkte aksesuar ya da mobilyalar ile desteklendiğinde etkili bir derinlik yaratmak için harika bir seçim olacaktır. Bunun yanında karanfil ya da hardal renkleri ile kombinlendiğinde ortaya iç ısıtan bir görünüm çıkacaktır.
3- Kömür Mavisi
Kömür mavisi duvarlar için yapılacak en cesur seçimlerden biridir. Gölgeyi daha çok yönlü kılan ve iyileştirici enerji yayan bir kompozisyon yaratmak için bu renk tercih edilebilir. Yoğunluğu nedeniyle tercih sebebi olmasa da gün ışığında muhteşem görünen bir renktir.
4- Klasik Mavi
Pantone’nin 2020 yılı rengi ise olan klasik mavi, tek bir duvar için uygulandığında harika bir etki yaratmaktadır. Bununla birlikte aydınlatılması iyi olan ya da ışıltılı aksesuarla süslenen odalar için en iyi tercih olacaktır.
5- Canlı Mercan
Pantone tarafından 2019 yılı için yılın rengi olarak seçilen canlı mercan ise bu senenin trend duvar boyası renkleri arasında gösterilebilir. İçinizi kıpır kıpır eden sıcak tonu ile odalarınıza renk katacak bir dokunuş yapabilirsiniz.
6- Flamingo Pembesi
Her senenin trendleri arasında mutlaka soft bir renk olduğunu söyleyebiliriz. Flamingo pembesi gibi soft pastel renkler, minimalist tasarımlarda tercih edilen ve sıcak bir zemin yaratan renklerdir Yaşam alanlarında hafif ve tatlı bir tasarım istiyorsanız; flamingo pembesi tercih edilebilecek en iyi renklerden biridir.
7- Kurşun Rengi
Genel olarak kullanılan beyaz, bej ve krem duvarlara karşı önemli bir alternatif olan kurşun rengi, her oda için görsel bir ferahlama sunmaktadır. bir tuval sunuyor. Güçlü bir başlangıç yarattığı bilinen kurşun rengi tonlarıyla duvarlarda sade ve düzenli bir hava yakalanabilir.
8- Açık Kil
Yumuşak ve açık tonlar arasında tercih edilebilecek bir diğer renk olan kil rengi, odaya ferahlatıcı ve rahatlık verici bir dokunuş kazandıracaktır. 2021 yılı duvar rengi trendlerine göre önemli bir alternatif olan açık kil, insanı yormayan ve sakinleştirici bir etki yaratmaktadır.
9- Sis Beyazı
İddialı bir renk olmamasına karşın sis beyazı, yumuşak pastel mavisi ya da leylak gibi renklerle birleştiğinde ortaya ferah bir görünüm çıkmaktadır. Beraber kullanılan renklerle odalara huzur getirecek bir renk olacaktır.
10- Mint Yeşili
Mint yeşili pek çok dekorasyon stilinde kullanılan ve en trend duvar boyası renkleri arasında gösterilen bir renktir. Hemen hemen her sene trend renkler arasında sayılan bu rengi; gri, kahverengi ya da tarçın tonlarıyla birleştirebilirsiniz.
Duvar Boyası Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Odanın duvar rengi, dekorasyon için oldukça önemli bir yere sahiptir ve seçim yaparken dikkatli olmak gerekir. Odanın havasını belirleyen ana etkenlerden biridir. Bu nedenle duvar boyası seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır:
Perde, mobilya ve halılarla duvar boyasını uyumlu tutmaya çalışın. Duvar için bir renk seçmeden önce odanızdaki dekoratif ürünlerin, seçtiğiniz renk ile uyumlu olup olmadığına mutlaka dikkat edin.
Duvar renklerini tercih ederken kaliteyi, çeşitliliği ya da tonları bütçenize göre belirleyin.
Seçim yapmak için öncelikle bir boya kataloğu alın. Böylece odanızda nasıl görüneceğini hayal etmeniz kolaylaşacaktır.
Karanlık odalara açık, ışık alan odalara koyu renkler tercih edin. Koyu renkler eğer gün boyunca ışık alıyorsa sıcaklığı da emerek saklayacaktır. Açık renkler ise pek sıcaklık tutmaz.
Evde çocuk varsa çocuk odalarına leke tutmayan ve kolay silinebilen, aynı zamanda hava alan boyalar bulunmaktadır. Koyu renkli boyalar canlılıklarını açık renklere oranla daha çabuk kaybedebilirler, bu nedenle her silinişte ton renkleri biraz daha solacaktır. Çocuk odasında daha soft ve açık renkler tercih edin.
Eşyalarınızla uyumlu olan renkleri seçerken internetten destek alabilirsiniz. Pek çok boya firması, internet adresi üzerinden odanıza göre renk seçeneklerini sunan ve birebir boya renkleri ile simülasyonu yapan uygulamalar sunmaktadır.
İç Mekan Stil Önerileri 2021
Mobilya Seçimi
Bu yıl iç mekan stillerinde trend, mobilyaların zarafetini ve karakterini beraber kullanmak olacak. Bunun için de zemin ve duvarlar için seçilen renklere bağlı olarak, iç mekana uygun mobilyalarla dekore etmek gerekmektedir. Mobilya seçiminde farklı tarzdaki sandalyeler, rahat etmenizi sağlayacak kanepeler ya da duvar boyasına uygun halılar tercih edebilirsiniz.
Japandi Stili
2021 dekorasyon trendleri arasında son yıllarda öne çıkan Japandi stili, modern ve rustik İskandinav ve Japon dekorunun geleneksel zarafetinin karıştığı bir füzyon çalışmasıdır . Bu iki stilin bir araya getirilmesi ile her iki tarzda da olan bazı parçalarla işlevsel iç mekanlar yaratmak ve etkileyici bir dekorasyon oluşturmak amaçlanmıştır. İskandinav tarzı rahat rustik dokunuşlar katarken, Japon tasarımı daha çeşitli bir renk paleti ve sıcaklık getirmiştir. Bir Japandi odası oluşturmak için koyu tonlar ve açık renkli ahşapların bir karışımı kullanılabilir; ev bitkileri ile odanın havası tazelenebilir.
Biophilia Stili
2021 yılında insanın doğa ile olan bağını vurgulayan Biophilia stili, son zamanların en çok merak edilen ve tercih edilen dekorasyon tarzı olmuştur. Masiften üretilen mobilyalar, ahşap zeminler, taş objeler ve iç mekan bitkileri ile Biophilia tarzı, güneş ışınlarının tam anlamıyla kullanılabilmesi üzerinde düzenlenmektedir. 2021 iç mekan stilleri arasında öne çıkan bu tarz, doğanın etkileyici dokunuşlarını eve davet etmenize olanak sağlıyor.
Endüstriyel Mimari
Son yılların en popüler stillerinden biri olan endüstriyel mimari; özellikle çatı katı dairelerde ya da geniş alana sahip evlerde oldukça tercih ediliyor. Minimalist ve deri mobilyaların sıklıkla kullanıldığı endüstriyel mimari tarzında; duvarlarda genellikle açık tuğlalar ya da tamamlanmamış görüntüsü verilen boyama stilleri kullanılmaktadır. Endüstriyel mimari dekorasyon, 2021 yılında oldukça trend dekorasyon tarzlarından biri olarak gösterilmektedir.
Konut Sigortası Dekorasyon Masraflarını Karşılar Mı?
Konut sigortası poliçesi kapsamında yer alan riskin gerçekleşmesi halinde; deprem, sel, yangın, hırsızlık gibi risk durumlarının neden olduğu masraflar sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Konut sigortası paketlerine göre ana teminat grupları belirlenmektedir. Yaptırılan sigortanın kapsamı dışındaki bazı durumlar veya eşyalar, ek sözleşme ile teminat kapsamına dahil edilebilmektedir.
Kiracılar eşya sigortası kapsamında, ev sahipleri ise konut ve eşya sigortası kapsamında güvence alabilirler. Eşya sigortası kapsamı ve teminatları, konutta yer alan eşyalar üzerinden hizmet sunar. Bina teminatı bulunmayan kiracıların sigorta kapsamına giren bir sebepten dolayı konuta yaptırdığı boya, badana ve dekorasyon masraflarına karşı güvence almaları mümkündür. Aynı zamanda ev sahipleri de ek teminat kapsamında boya, badana ve dekorasyon teminatını poliçelerine dahil edebilirler.
Konut Sigortası Nasıl Alınır?
Konut sigortası kapsamına eşya teminatı içeren sigorta poliçeleri hazırlarken en uygun fiyat teklifini alarak, bütçenize uygun poliçeler hazırlayabilirsiniz. Bunun dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.
Bunlardan ilki koruma altına alınacak eşyaların bedellerinin doğru ve net şekilde açıklanmasıdır. Eşya teminatı kapsamında en iyi hizmetin alınabilmesi ve doğru fiyat tekliflerinin alınabilmesi için eşyaların bedellerinin iyi bir şekilde belirlenmesi gerekir.
Konut Sigortası sorgulaması yapmak için şimdi başvuru formunu doldurabilirsiniz.