Yabancı Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadar? 2022

 

Yabancı sağlık sigortası 2014’de yürürlüğe giren kanun ile zorunlu hale gelmiştir. Bu kanun dolayısıyla ülkemizde çalışmak, ikamet etmek veya öğrenim görmek isteyen kişilerin yaptırılması zorunlu olmuştur. Bu nedenle yabancı sağlık sigortası fiyatları birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Fakat yabancı sağlık sigortası ne işe yaradığı pek fazla bilinmemektedir.

 

Yabancı Sağlık Sigortası Nedir?

Pek çok kişi tarafından İkamet Sigortası olarak bilinse de yabancı sağlık sigortası sadece ikamet veya çalışma izini almak için yapılmamaktadır. Yabancı uyruklu sağlık sigortası kişinin Türkiye’de bulunduğu süre boyunca karşılaşabileceği sağlık sorunları nedeni ile alması gereken tedavi hizmetlerini düşük primler ile almasına olanak sağlamaktadır.

Öneri yazısı: Yabancı Sağlık Sigortası Nedir?

 

Yabancılar Türkiye’de Nasıl Muayene Olabilir?

Yabancı uyrukluların ülkemizde muayene olabilmeleri için birkaç yol bulunmaktadır. Bu yollar yabancı sağlık sigortası, özel sağlık sigortası ve SGK yabancı uyruklu sigortasıdır. Kişi bu sigortalardan birini yaptırarak ülkemizde bulunan hastanelerden hizmet alabilmektedir. SGK yabancı uyruklu sigorta yapılabilmesi için kişinin çalışma ve oturma izni almış olması gerekmektedir. Fakat yabancı sağlık sigortasında böyle bir şart bulunmamaktadır. Tam tersine yabancı sağlık sigortası oturum (ikamet) ve çalışma izni alınması için zorunlu olan sigorta ürünüdür.

 

 

Yabancı sağlık sigortası Kimlere Yapılır?

Ülkemizde ikamet etmek, çalışmak veya öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu kişilere yapılmaktadır. Yabancı uyruklu sağlık sigortası 0 – 70 arasında yer alan tüm bireylere yapılmaktadır.

 

Yabancı Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Hesaplanır Yapılır?

Yabancı sağlık sigortası birçok sigorta şirketin tarafından sunulmaktadır. Fakat gerek teminatları gerekse fiyatları birbirinden farklıdır.

Yabancı sağlık sigortasının hesaplamasına etki eden birkaç adet faktör bulunmaktadır.

Bu faktörler;

- Yaş,

- Cinsiyet,

- Teminatlar,

- Sağlık Sorunları,

- Meslek.

 

1- Yaş

Yaş kriteri hemen hemen tüm sağlık branşlarında en etkili faktör diyebiliriz. Kişinin yaşı ne kadar genç veya ileri ise sağlık sorunlarının çıkmasının riski daha fazladır. Bu nedenle orta yaşlara daha uygun çıkar iken bu yaş gruplarına biraz daha yüksek primler çıkmaktadır.

2- Cinsiyet

Cinsiyet faktörü tüm sigorta şirketlerinde olmasa bazı sigorta şirketlerinde oldukça etkisi büyüktür. Bunun nedeni ise erkek ve kadının arasına bulunan fizyolojik farklılıklardan kaynaklanmaktadır. Örneğin erkekler daha çok güç gerektiren işlerde çalışıyor iken kadınlar ise daha hafif işlerde çalışmaktadır. Bu durumun arada farklılıklar gösterse bile genel olarak bu şekilde olmaktadır.

3- Teminatlar

Poliçenizin nelere kapsayıp kapsamayacağı içerdiği teminatlar ile orantılıdır. Poliçeniz içerisinde bulunan teminatlar ve ek teminatlar ne kadar kapsamlı ise poliçenizin primi de o oranda artmaktadır. Bu nedenle poliçe tercihlerinizde ihtiyacınız olmayan teminatı ekletmeniz primin artmasına neden olacaktır.

4- Sağlı Sorunları

Kişinin geçmiş dönemde yaşadığı rahatsızlıklar, geçişmiş olduğu hastalıklar veya mevcutta bulunan hastalığı var ise sağlık sigortasının priminin artmasına neden olacaktır. Kişinin geçmiş dönem sağlığı bu nedenle önemlidir. Eğer kişi geçmişinde çok fazla sağlık hizmetinden yaralandığı ise sigorta şirketleri bu kişiyi riskli olarak görmektedir.

5- Meslek

Kişilerin mesleklerine göre yabancı sağlık sigortası fiyatları değişmektedir. Bunun ana nedeni kişinin yapmış olduğu mesleğin taşımış olduğu risklerdir.

Öneri yazısı: Yabancı Sağlık Sigortası Şirketleri Hangileri?

 

Yabancı Sağlık Sigortası Fiyatları

 

Yabancı Sağlık Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Mevcutta olan sağlık sigortanızın süresini sorgulamak için poliçeyi satın almış olduğunuz yeri arayabilirsiniz. Eğer poliçenizi Ajans 24 Sigorta'dan aldıysanız +90 (507) 354 5329 numaralı hattı arayarak poliçenizi sorgulayabilir ve akılınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

 

Yabancı Sağlık Sigortası Teklifi için Gerekli Bilgiler Nelerdir?

Yabancı sağlık sigortası teklifi alabilmek için bazı bilgilere gerek duyulmaktadır. Bu bilgilerin doğru ve eksiksiz olarak iletilmesi gerekmektedir. Eğer bilgiler doğru iletilmez ise yapılan poliçenin bir geçerliliği olmayacaktır. Bu nedenle iletilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir.

- Baba ismi

- İkametgâh edeceği açık adres

- İletişim e-postası

- İletişim telefonu

- Sigortalı Yaşı

- Kimlik bilgileri

- Pasaport Bilgileri

 

Yabancı Sağlık Sigortası Teklifi Nasıl Yapılır?

Yabancı sağlık sigortası teklifi almak için tek yapmanız gereken +90 (507) 354 5329 numaralı hatla iletişime geçip uzman sigorta danışmanlarımız sizin için en uygun fiyatı araştırarak size sunacaktır. Sunulan teklifi değerlendirebilir kafanıza takılan soruları sorabilir ve konu hakkında daha detaylı bilgi talep edebilirsiniz.

 

YETKİLİ ACENTELİKLERİMİZ

  0(507)354-5329